Wat is een intuïtief interieurontwerper?

Je wilt natuurlijk dat je thuis of werkplek er goed uitziet. Maar dat ‘goed uitzien’ is een subjectief begrip; wat er voor jou goed uitziet, hoeft er voor een ander helemaal niet goed uit te zien. Bij een interieurontwerp draait het deels om de trends van dat moment. Maar: wat er voor jou goed uitziet, zal ervoor zorgen dat je je ook goed voelt in dit interieur. En dat is waar intuïtief interieurontwerp om de hoek komt kijken. 

Wat is intuïtief interieurontwerp?

Intuïtief interieurontwerp creëert een ruimte die niet alleen objectief gezien stijlvol is, maar ook subjectief past bij de mensen die de ruimte gebruiken en het doel waarvoor ze de ruimte gebruiken. Een intuïtief interieurontwerper doet dit door de verlangens en behoeften van de gebruiker te vertalen naar de ruimte.

Het uiteindelijke doel is zorgen voor de best mogelijke beleving in een ruimte, die aansluit bij het doel waarvoor de ruimte is ingericht.

Wat kan een intuïtief interieurontwerper voor jou doen?

Een intuïtief interieurontwerper leert je kennen en zal zich op basis van jouw wensen en verhaal een beeld vormen over hoe jouw huis of werkruimte er uit zou moeten zien. 

Jullie zullen uitgebreide gesprekken hebben over je ideeën voor de ruimte, kleurpalet, het gebruik van patronen en texturen, de functie van elke ruimte en de verbinding met je persoonlijke voorkeuren, behoeften en dromen voor de ruimte. En natuurlijk je algemene gevoel voor stijl, of je bijvoorbeeld houdt van modern of traditioneel, minimalistisch of eclectisch. 

Een intuïtief interieurontwerper zal gevoel krijgen voor de bestaande locatie of het gebouw als je er al eentje hebt, of kan je helpen met het kiezen van een locatie die jou de vrijheid en functionaliteit biedt die je nodig hebt. 

Een intuïtief interieurontwerper gebruikt intuïtie om de ander aan te voelen en daarmee ruimtes te maken die helemaal bij de ander passen. Een interieurontwerp is daarom pas een geslaagd ontwerp, wanneer het je een waanzinnige ruimte oplevert, waar je kunt wegdromen en waar dromen uitkomen. Zoals de geboorte van je kind, het opzetten van een nieuw bedrijf of de realisatie van een ander verlangen. Een interieur geeft uitdrukking aan wie jij bent, aan de dromen die je hebt. 

Dat is wat een intuïtief interieurontwerper voor jou kan doen!

Interieurontwerp is geen exacte wetenschap

Elk huis en elke huiseigenaar is uniek. Interieurontwerp door middel van intuïtieve interpretatie betekent dat we iets maken dat uniek is, helemaal speciaal voor jou en gebaseerd op wat jij nodig hebt.

Het is een manier van interieurontwerpen, die rekening houdt met hoe de gebruikers zich voelen. 

Het hangt niet specifiek samen met een bepaalde stijl van interieurontwerp, maar combineert prachtig met elke stijl die je graag terug zou zien in je huis. 

Het interieur moet al je zintuigen prikkelen en de omgeving moet perfect aansluiten bij de ruimte én de mensen. En dat is precies waar ik mij bij Colajezzi | Intuitive Interior Design mee bezig houd. 

In een notendop

Intuïtief interieurontwerp is het onderzoek naar begrijpen wat jij van je ruimte nodig hebt en wat er nodig is om dat te krijgen.  

En omdat dat voor iedereen en voor elke ruimte anders is, heb je een goed ontwikkelde intuïtie nodig om dit te kunnen doen.

Als ik mijn intuïtie inzet voor het ontwerp van een ruimte, dan betekent dat dat ik jou leer kennen en jouw wensen en behoeften vertaal naar een prachtig interieurontwerp, dat optimaal voor jou zal gaan werken.

Als intuïtief interieurontwerper ben ik als geen ander in staat om jouw gevoelswaarde te vertalen naar een ruimte.

Wil je meer weten over de manier waarop ik als interieurontwerper intuïtief werk? Stuur me even een berichtje of bel me; ik vertel je graag wat ik voor jou kan doen!